Vučiću prijetio bračni par

18.03.2024. - Aktuelno

Bračni par iz Vrnjačke Banje osumnjičen je za prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su I.T. iz Vrnjačke Banje i njegovu suprugu T.T. zaposlenu u toj lokalnoj samoupravi kao osumnjičene za prijetnje predsjedniku Republike Aleksandru Vučiću i pripadnicima policije, i za neosnovane optužbe na račun MUP-a, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pored prijetnji predsjedniku Republike, I.T. i njegova supruga T.T. sumnjiče se da su njen profil na društvenoj mreži iskoristili za objavu video snimka, za koji navode da je u pitanju otimanje djeteta od majke mimo njegove volje i to od strane srpske policije, navode iz MUP-a.

Povodom navedenog snimka Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da snimak nije nastao u Srbiji, da je preuzet sa stranih profila na društvenim mrežama i da je u pitanju još jedan u nizu napada i prijetnji predsjedniku Republike i pokušaj zloupotrebe i rušenja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Naime, inicijalni snimak je nastao prošle godine i prikazuje postupak oduzimanja djece u Litvaniji, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Osumnjičeni I.T. od ranije je poznat policiji kao lice iz kriminogene sredine, protiv koga su podnijete krivične prijave zbog sumnji da je počinio više krivičnih djela među kojima je i ubistvo u pokušaju. 

Protiv osumnjičenih policija će, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, podnijeti odgovarajuće prijave.

Izvor: Glas Srpske