Prognoza za prvi dan nove radne sedmice u BiH

03.03.2024. - Aktuelno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, a maksimalna temperatura vazduha iznosiće do 18 stepeni Celzijusovih.

Biće pretežno oblačno, na jugu i ponegdje na zapadu padaće kiša, dok će u ostalim predjelima ostati pretežno suvo, na istoku i sa kraćim sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Oblačnost sa kišom sa juga i zapada postepeno će uveče i u noći zahvatati većinu ostalih predjela.

Duvaće slab vjetar, u višim predjelima i umjeren promjenljiv ili južnih smjerova.

Dnevna temperatura vazduha biće od 12 na sjeverozapadu do 18 na sjeveroistoku, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slabiji lokalni pljuskovi su registrovani na području Hercegovine.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova

Bjelašnica minus dva, Čemerno sedam, Gacko osam, Kneževo dever, Kalinovik 10, Sokolac 11, Mrakovica 12, Han Pijesak 13, Bileća 14, Sarajevo, Srebrenica i Rudo 15, Trebinje, Mrkonjić Grad i Foča 16, Mostar i Tuzla 17, Banjaluka, Neum, Višegrad i Srbac 18, Bijeljina, Zvornik i Zenica 19, Prijedor, Doboj i Novi Grad 20 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Bl portal