Ukinuta presuda u slučaju ubistva Slaviše Krunića

24.01.2024. - Aktuelno

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića, te je predmet vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” u Vrhovnom sudu RS.

Responsive image

Kako nam je rečeno, uvažene su žalbe Republičkog javnog tužilaštva i odbrane optuženih, te je ukinuta presuda i predmet vraćen na novo suđenje.

 

Podsjećamo, u ovom slučaju Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić prvostepenom presudom banjalučkog Okružnog suda osuđeni su na 60 godina zatvora zbog tog ubistva i za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.

 

Đukanović je tada dobio 40, a Rodoljub Gajić koji je bio Krunićev radnik i čuvao mu porodicu osuđen je na 20 godina zatvora za pomaganje u zločinu, dok je Emilio Baldo oslobođen optužbi zbog nedostataka dokaza.

 

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre tokom izvršenja ubistva.

 

Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema toj ukinutoj presudi Đukanović i Kovačević su kobnog dana ispalili iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića te tako usmrtili njega i Pavlovića. Tom prilikom ranjen je vozač džipa Ilić.

Izvor/Foto:Nezavisne