Magla smanjila vidljivost na drumovima pored rijeka

25.02.2024. - Aktuelno

Mjestimično gusta magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama uz riječne tokove Vrbasa, Save, Sane, Bosne i Drine, posebno na području Doboja i Gradiške, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

putevi

Magla smanjuje vidljivost i na putnim pravcima Ripač Vrtoče, Glamoč – Mlinište, na dionici od Sarajeva do Tarčina, kao i na putevima na području Čapljine, Bosanskog Grahova, Žepča, Maglaja, Kladnja, Kalesije i Srebrenika u Federaciji BiH.

Kolovozi su mokri i klizavi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a iz AMS upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog bušačko-minerskih radova, privremeno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova dva puta po pet do sedam minuta.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica do 29. marta.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

U toku su radovi na ulazu u Neum, na putu Stolac – Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude – Vitina, Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Srpska info