Stanje na putevima širom BiH jutros izgleda ovako

09.05.2024. - Aktuelno

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po suvim i mjestimično mokrim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Kozarska Dubica i Gradiška od subote, 11. maja, od ponoći do nedjelje, 12. maja do 24.00 časa, na dionicama magistralnog puta Novi Grad dva-Kostajnica, Kostajnica- Kozarska Dubica jedan, Kozarska Dubica jedan-Kozarska Dubica dva, Kozarska Dubica dva-Draksenić, Draksenić-granični prelaz Gradina, Draksenić-Vrbaška jedan, Vrbaška jedan-Vrbaška dva, Vrbaška dva-Čatrnja, Čatrnja-Gradiška, te Kozarska Dubica jedan- Prijedor jedan.

Zbog bušačko-minerskih radova biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale, do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” do 8. jula biće privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Do 12. maja radi bušačko-minerskih radova biće privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Povodom Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja, biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog sanacije na magistralnom putu Nemila-Lašva vozila svakog dana osim nedjelje od 7.00 do 17.00 časova saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na grančnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase koja se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti Šepak.

Izvor: Bl portal