O čemu pjeva predstavnica Srbije na Evroviziji? (Video)

03.03.2024. - Aktuelno

Pop pjevačica Teya Dora predstavljaće Srbiju na Evroviziji u švedskom gradu Malmeu sa pjesmom “Ramonda”.

Na osnovu SMS glasova gledalaca, osim Breskvice i Teye Dore, najviše bodova su dobili Konstrakta (8) za “Novo, bolje” i Zorja (7) za “Lik u ogledalu”.

U nastupu u prvom polufinalu “Pjesme Evrovizije” 7. maja u Malmeu, Teya Dora će sa “Ramondom” poručiti “koliko je jak naš narod”.

“To je najveća poruka, da mi možemo sve. Nadam se da će to Evropa prepoznati. Ne mora da prepozna, bitno je da zna. Voljela bih da pjesma zaživi zbog poruke, da cijeli svijet sluša pjesmu”, rekla je Teya Dora.

Prema njenim riječima, pobjedi je doprinijela iskrenost, jer je sa koautorima, kompozitorom Lukom Jovanovićem i stihopiscem Andrijanom Kadovićem, napravila u “Ramondi” pravu priču u kojoj su ljudi prepoznali emociju, kao i u njenom nastupu.

Teja Dora je najavila da će i u Malmeu pjevati na srpskom jeziku.

Stručni žiri su činili Marija Šerifović, muzičari Zoran Živanović iz grupe “Zana”, Aleksandar Sedlar, Dejan Petrović i Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC.

Prema glasovima žirija, na drugom mjestu su bile Zorja sa 42 boda i Konstrakta sa 34.

Radio-televizija Srbije će svoj dio prihoda od SMS poruka tokom sva tri festivalska dana donirati Udruženju “Zvončica” za pomoć djeci oboljeloj od malignih i rijetkih bolesti.

Izvor: Mondo