Nevrijeme praćeno kišom i ledom, pričinilo veliku štetu građanima Banjaluke

03.06.2024. - Aktuelno

Ekipe Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice su na terenu u Banjaluci nakon što je u olujnom nevremenu, prema brojnim prijavama, pričinjena šteta na stambenim i ostalim objektima.

Kako je naglasio šef odsjeka Dragan Babić, imaju oko 15 do 20 prijava da je na Zapadnom tranzitu voda ušla u kuće, a prijavljeno je i da je u naseljima Motike i Mišin han vjetar raskrio krovove kuća.

Babić je napomenuo da se sve provjerava na terenu, te je najavio da će sutra zajedno sa predstavnicima Komunalnog odjeljenja predstavnici ovog odsjeka pregledati šahtove i ulice gdje je došlo do stvaranja vodene površine na slivnicima, odnosno kolovozu.

poplava na zapadnom tranzituFOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

poplava na zapadnom tranzituFOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

poplava na zapadnom tranzituFOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIERFOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

“Pregledaćemo sve slivnike nakon što je pala velika količina kiše u kratkom vremenskom roku i, vjerovatno, oborinska kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode”, rekao je Babić.

Banjaluku je danas zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i ledom.

Republički hidrometeorološki zavod za danas je izdao upozorenje na obilne padavine i jače lokalne nepogode, izraženije na zapadu i sjeveru, uz ponegdje pojačan vjetar.

Izvor: Srpska info