Madlen iz Austrije u srpskoj nošnji rekla sudbonosno “da” Stefanu iz Trebinja

02.03.2024. - Aktuelno

Madlen Kolmajer koja je rođena u Austriji a koju je ljubav dovela u Trebinje, danas je sa svojim izabranikom Stefanom stala na ludi kamen.

Madlen danas ima 24 godine i vjenčala se po svim srpskim običajima sa Trebinjcem Stefanom.

Madlen i Stefan su se u narodnim nošnjama, praćeni porodicom i prijateljima, vjenčali u pravoslavnoj crkvi.

Par se vjenčao u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

Ova mlada djevojka prije tri godine krstila se u Hercegovačkoj gračanici na Crkvini. Kako je tada rekla, ona je zavoljela njega, ali i njegovu vjeru. Ipak, presudio je odlazak u manastir Ostrog.

“Upoznala sam Stefana, a kroz njega i pravoslavnu vjeru. Prije pet dana smo bili u manastiru Ostrog tamo sam osjetila jednu veliku energiju koju ne mogu opisati. I zato sam se odlučila na krštenje”, rekla je tada Madlen Kolmajer.

Osjećaj je savršen kazala je za ATV Madlen nakon što se krstila. Promjenila je vjeru zbog ljubavi, to je podržala i njena porodica.

“Pravoslavna vjera je po meni najljepša vjera i nikad mi nigdje nije bilo lijepo kao u pravoslavnoj crkvi. Moja porodica je rekla ako je to tvoj put onda to tako i uradi”, kaže Madlen Kolmajer.

Stefan je rođeni Trebinjac, a od malih nogu je boravio u Austriji.

“Prvi put smo bili prije jedno dva mjeseca i ovo je sada treći put da je tu, sviđa joj se, fenomenalno joj je u Trebinju”, rekao je te prilike Stefan Ćećez.

Mlada Austrijanka kaže da je u Trebinju pronašla sve, od životnog saputnika preko vjere pa sve do kume. Kako je tada priznala, ne bi joj smetalo ostati ovdje.

Izvor: ATV / Izvor: ATVBL.RS