“Ruska nedjelja energetike” prilika da se predstave potencijali Srpske

13.02.2024. - Aktuelno

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom o političko-ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, regionu i svijetu.

energetika

Ambasador Rusije Igor Kalabuhov uručio je premijeru Viškoviću u ime potpredsjednika Vlade Ruske Federacije Aleksandra Novaka zahvalnicu na učešću u „Ruskoj nedjelji energetike“, kao i poziv za učešćem i ove godine.

Predsjednik Vlade Radovan Višković srdačno je primio zahvalnicu, i rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je dobio poziv da i ove godine učestvuje u „Ruskoj nedjelji energetike“.

Premijer Višković rekao je da je ovo jedinstvena prilika da se kroz panel diskusije predstavi Republika Srpska i svi njeni potencijali na ovako velikom svjetskom događaju iz oblasti energetike, kao prilika da se preuzmu iskustva i znanja koja se mogu primijeniti u našem razvoju.

Takođe, predsjednik Vlade Radovan Višković zamolio je ambasadora Kalabuhova da prenese pozdrave i veliku zahvalnost potpredsjedniku Vlade Ruske Federacije Aleksandru Novaku na uručenom pozivu, koji će sa zadovoljstvom prihvatiti i ove godine.

Izvor/Foto: Bl portal