“Draško Stanivuković, Milorad Dodik nahuškali huligane na nas”

19.03.2023. - Aktuelno

Povodom sinoćnjeg napada huligana na novinarke i aktiviste Povorke ponosa, oglasila se i novinarka i urednica eTrafike Vanja Stokić. koja je navela između ostalog da, za sve ovo su odgovorni Draško Stanivuković, Milorad Dodik i onih 13 organizacija koje su im pisale, te da su oni nahuškali huligane na njih.

“Ljudi, Ajdin Kamber i ja smo dobro, koliko to možemo biti u ovim okolnostima. Hvala vam na svim vašim pozivima, porukama, nuđenju pomoći, donošenju hrane u policiju. Grupa od 20-30 huligana je večeras napala grupu od 15 ljudi, većinom djevojaka. Povrijeđena je jedna djevojka iz Povorke i Ajdin i ja. Ironično, došli su da tuku gejeve a istresli se na strejt paru. Moj momak je večeras dobio flašu u glavu. Mene su bacili sa jednog zidića i poderali mi ruku. Imam mnogo mučnih detalja koje sam podijelila sa policijom i medijima. Za sve ovo su odgovorni Draško Stanivuković, Milorad Dodik i onih 13 organizacija koje su im pisale. Vi ste nahuškali huligane na nas. Vi ste stvorili ovu atmosferu. Spavate li mirno, Kolo srpskih sestara i Humanitarno udruženje žena Duga? Gadite mi se svi”, napisala je Vanja na društvenim mrežama.

Podsjećamo, iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da policijski službenici te uprave preduzimaju sve mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela nasilničko ponašanje i otkrivanja izvršilaca.

U saopštenju se navodi da je nadležnoj policijskoj stanici oko 18.45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred tih prostorija.

“Jednoj oštećenoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog tjelesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banjaluka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih osoba” –  ističe se u saopštenju.

Banjaluka.com/ Foto: Facebook/ Vanja Stokić