Osumnjičen za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja

12.01.2024. - Aktuelno

Podgoričanin K.Đ. (49) uhapšen je zbog pokušaj ubistva dvije osobe osobe 31. decembra u Donjoj Lasti.

policija

Njemu se, saopšteno je iz Uprave policije, na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticanju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, na štetu dvije osobe.

Kraća rasprava

“Naime, 31. decembra 2023. godine oko 14:30 dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat obaviještena je od službenika komunalne policije Opštine Tivat da je u mjestu Donja Lastva, u blizini jednog ugostiteljskog objekta jedno lice pokušalo upotrijebiti vatreno oružje. Tačnije, tada nepoznato lice je nakon kraće rasprave s dva oštećena lica otišlo do kuće u navedeno mjesto, zatim se vratilo i uperilo pištolj u pravcu oštećenih, pritiskajući nekoliko puta obarač, međutim, nije došlo do opaljenja metka”, piše u saopštenju policije.

K.Đ. je prijetio pištoljem marke beretta kalibra 7,65 mm s okvirom i sedam komada municije, te jednim komadom municije u cijevi oružja.

Osumnjičeni uhapšen

Policijski službenici tivatske policije su preduzeli intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovoga događaja u saradnji i prema nalozima Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Identifikovano je lice za koje se sumnja da je akter događaja K.Đ. (49) iz Podgorice, sa prebivalištem u Tivtu i on uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: Dnevni avaz / Autor: H.J.I.