Održan humanitarni bazar “Teodorin korak”

06.06.2022. - Aktuelno

U Ugljeviku je juče održan humanitarni bazar “Teodorin korak” za pomoć Teodori Milojković koja boluje od cerebralne paralize.

Organizator humanitarnog bazara je neforalmalna grupa građana. U ime organizatora, Jelica Manojlović, istakla je da su danas ujedinjeni svi Ugljevičani koji su poznati po humanosti.

“Imamo ogromnu podršku svih iz našeg Ugljevika ali i okolnih mesta. Udruženje žena koje su pri crkvi su darovale ručne radove, ima i raznih igračaka ali i vaučera koje su poklonile privatne radnje i sugrađani. Tu je i sladoled i sokovi za naše najmlađe”, rekla je Manojlovićeva.

Manojlovićeva je pohvalila gest roditelja Luke Stevanovića iz Ugljevika koji boluje od leukemije za koga je u organizovan Humanitarni bazar.

“Roditelji Luke Stevanovića uplatili su 5.000 KM našoj Teodori za dalje lečenje od novca koji je prikupljen za njegovo lečenje”,  naglasila je Manojlovićeva.

Humanitarni bazar, zajedno sa brojnim Ugljevičanima,  podržao je načelnik ove opštine Vasilije Perić sa saradnicima i izrazio zadovoljstvo, “jer žiteljii Ugljevika pokazaju svoje najlepše lice a to je humanost”.
Perić je najavio da će ovu humanitarnu aktivnost podržati i opština Ugljevik.

“U ovom periodu, teškim vremenima, važno je pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna a posebno najmlađima “, rekao je Perić i zahvalio svima koji su organizovali i podržali ovu humanitarnu aktivnost.

Teodora ima deset godina i boluje od cerebralne paralize zbog čega ne može samostalno da hoda. Potrebno je da se leči u Poliklinici ORTO-MD u Novom Sadu HAL sistemom. Terapije počinju 6. juna i trajeće šest mjeseci, a dan terapije košta 120 evra.

Teodora pohađa redovnu školu, treći je rezred Osnovne škole “Aleksa Šantić” i odlična je učenica.

Izvor:Novosti/Foto: V.Mitrić