Ekonomski forum u petak u Banjaluci

02.04.2024. - Aktuelno

Ekonomski forum, na kojem će učestvovati privrednici iz Republike Srpske i Mađarske, biće održan u petak, 5. aprila, u Banjaluci, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

U delegaciji Mađarske, koja dolazi u Banjaluku, biće predsjednik Vlade Viktor Orban, ministar inostranih poslova Peter Sijarto, ministar ekonomskog razvoja Marton Nađ, direktor mađarske Agencije za promociju izvoza Gabor Jenei, kao i 23 kompanije iz energetike, poljoprivrede, finansija, prehrambrene industrije i drugih oblasti.

Prisustvo je potvrdilo više domaćih privrednika, a na ekonomskom forumu u Banjaluci, imaće šansu da sa kolegama iz Mađarske razmijene iskustva, da se dodatno povežu i unaprijede saradnju.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar ekonomskog razvoja Mađarske Marton Nađ podržali su organizovanje zajedničkog ekonomskog foruma na nedavnom sastanku u Budimpešti, koji bi poslužio za međusobno jačanje ekonomskih odnosa u proizvodnom, poljoprivrednom, ekonomskom i finansijskom sektoru, te oblasti energije.

Republika Srpska i Mađarska već imaju dobru saradnju, a ekonomski forum u Banjaluci biće prilika da se dogovori realizacija novih zajedničkih projekata, navedeno je u saopštenju.

Ekonomski forum biće održan u Konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske.

Izvor: Agencije