Mještani otkrili pozadinu ubistva i samoubistva kod Foče

16.05.2024. - Aktuelno

U Miljevini kod Foče, muškarac je pištoljem ubio suprugu pa sebe.

Naime, tijela Radomira Andrića (69) i njegove supruge Mileve (61) pronađena su u njihovoj kući. Mještani Miljevine su u šoku.

Prema riječima mještana, ponašanje njenog Radomira Antića, nije bilo za pohvalu. Znake nasilnog ponašanja prema svojoj supruzi pokazivao je i ranije, ali ovakav tragičan ishod niko nije očekivao, piše N1.

“Bio je nasilan prema njoj. Provjeravao ju je. Ona je radila svoje poslove, išla je da zaradi dinar za tu djecu koju je školovala. Što se tiče nje, ona je bila ispravna i dobra žena. On je bio da Bog sačuva”, ispričao je rođak porodice, Radivoje Todorović za N1.

Radivojeva supruga dodaje da je njihov rođak prije zločina telefonom pozvao jednu od svojih kćerki i saopštio joj svoju namjeru, nakon čega je alarmirala svoje rođake da pomognu njenoj majci. Međutim, bilo je prekasno.

“Snaha mi priča da je on nazvao kćerku i rekao – ubiću i nju i sebe. Dijete je njegovo nazvalo i reklo – strina, molim te, otiđi dole, spasi mi majku. Ona je skočila da je spasi jer je tako i ranije spasavala, par puta. Nije to njemu prvi put, ko se nadao ovome. Sad, da li su oni znali da on ima pištolj ili nema, ja u to ne ulazim. Vjerovatno je to i bez dozvole”, kaže Jovanka Todorović.

Da li je lokalna policija ranije intervenisala, nije potvrđeno, ali sagovornica kaže su morali da budu upoznati s ovim slučajem, jer se radi o malom mjestu u kojem se ništa ne može sakriti. U porodičnoj kući nakon ubistva i samoubistva, nezvanično je pronađen pištolj. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Foča, u prisustvu postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Izvor: bl-portal.com