Palevski zadržan u turskom zatvoru, čeka se izručenje (Ffoto)

29.12.2023. - Aktuelno

Prvoosumnjičenom u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog u Sjevernoj Makedoniji Ljupčo Palevski određen je pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Beliksir u Turskoj, saopštilo je danas makedonsko ministarstvo pravde.

Responsive image

U saopštenju se navodi da je tursko javno tužilaštvo istaklo u dopisu upućenom makedonskom pravosuđu da je Palevskom određen pritvor da bi se omogućilo njegovo izručenje Sjevernoj Makedoniji gdje je osumnjičen za ubistvo 14-godišnje Vanje.

Makedonsko ministarstvo pravde je ranije ovoga mjeseca saopštilo da će postupak izručenja Palevskog trajati nekoliko mjeseci.

FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOTFOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOTFOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Palevski je uhapšen u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Istraga o ubistvu Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog počela je početkom ovog mjeseca, a, pored Palevskog, osumnjičeni su i Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski koji se terete za saučesništvo i nalaze se u pritvoru u Skoplju.

U pritvoru su i Vanjin otac Aleksandar koji se sumnjiči da je pomagao u otmici tako što je sa ostalim osumnjičenima dijelio informacije o kretanju svoje kćerke, kako su tada saopštile vlasti, i Stefan Dimkovski koji je dovezao iz Srbije u Tursku prvoosumnjičenog Palevskog, prenosi Blic.

Maloljetna Vanja i Panče iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

Izvior: Blic