Veliki broj policije oko stanice u Beču na kojoj je navodno viđena Danka

03.04.2024. - Aktuelno

Oko tramvajske stanice u Beču, na kojoj je nastao snimak na kom je navodno djevojčica Danka Ilić, koja je prošlog utorka nestala u Banjskom Polju, danas je prisutan veći broj policije.

Novinarka Telegrafa, koja već nekoliko dana boravi u austrijskoj prestonici kaže da je interesovanje za nestalom djevojčicom sve veće i među novinarima, ali i građanima koje je jako potresla vijest o maloj Danki.

Ona dodaje da je na nebu iznad stanice na kojoj je pre četiri dana nastao snimak, na kom se sumnja da je mala Danka sa dvije rumunske državljanke, nadlijetao helikopter.

Inače, tramvajska stanica na kojoj je nastao pomenuti snimak, nalazi se na 150 metara od glavne policijske stanice u Beču.

Vijest o nestaloj Danki, prenijeli su svi mediji u Austriji, a njenu fotografiju danima dijele i državljani Srbije koji žive u Beču, ali i širom Austrije.

Еkipa Telegrafa imala je prilike da ranije danas razgovara sa kolegom Robertom Čajićem iz najuticajnijeg austrijskog medija “Hojte”, koji je za Telegraf otkrio da se do sada još nije javio neko ko je bio na tramvajskoj stanici u trenutku kada je nastao snimak djevojčice koja dosta podsjeća na nestalu Danku.

“I dalje čekamo potvrdu da li je na snimku zaista nestala djevojčica. Naravno, želimo i pozivamo ljude da na se jave ako su vidjeli nešto”, navodi Robert.

Podsjetimo, danas se saopštenjem oglasila i bečka policija hitnim saopštenjem u vezi sa nestankom srpske državljanke Danke Ilić.

Austrijska policija je saopštila da je vrlo vjerovatno da je na snimku nestala srpska djevojčica.

“Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerovatno riječ o o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužioca”, saopšteno je.

Iz austrijske policije apeluju na sve građane koji su vidjeli dvije žene koje su usnimljene sa devojčicom da odmah kontaktiraju policiju.

Izvor: Telegraf.rs