Na dnevnom redu i Prijedlog izbornog zakona Srpske

16.04.2024. - Aktuelno

Posebna sjenica Narodne skupštine Republike Srpske, 13. po redu, zakazana je za četvrtak u 10.00 časova.

Kolegijum Narodne skupštine usvojio je Prijedlog dnevnog reda koji počinje zaključnim izvještajem Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.

Druga tačka je prijedlog odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentarnom forumu Republika Srbija – Republika Srpska.

Na dnevnom redu su još i: Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku; Prijedlog izbornog zakona Republike Srpske; Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi RS i Prijedlog Zakona o imunitetu Republike Srpske.

“Trinaesta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, u skladu sa članom 74 Ustava RS, članom 170 stav 1 i članom 171 Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, sazvana je na zahtjev narodnih poslanika. Na zahtjev Vlade Republike Srpske, u skladu sa članom 170 stav 1 Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, na dnevni red Trinaeste posebne sjednice uvrštena je tačka: Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku”, saopšteno je iz NSRS.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Slobodan Popadić / Foto: NSRS