Panika među roditeljima nakon prijetnji banjalučkog osnovca

02.11.2023. - Aktuelno

Banjaluku je potresla vijest da je jedan učenik viših razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” prijetio đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u školi u Beogradu, gdje je učenik ubio devetoro đaka i radnika obezbjeđenja.

155.jpeg

Iako direktorka Osnovne škole “Georgij Stojkov Rakovski”, Ivana Ljubojević, tvrdi da je juče održan Savjet roditelja u ovoj školi na kojem su roditeljima prenesena dešavanja, mnogi roditelji su o ovom slučaju saznali tek danas, i to iz medija.

Roditelji su ogorčeni i zahtijevaju odgovore od rukovodstva škole. Dodatno su, kažu, uznemireni zbog snimka ratne video igrice koji kruži među roditeljima, a koju je navodno napravio osumnjičeni dječak.

Roditelji traže odgovore

Navodno, na snimku se vidi replika škole i školskog dvorišta, te osoba koja trči naoružana puškom.

Mnogi roditelji su u strahu, a neki su zaprijetili da neće slati djecu u školu dok ne dobiju detaljne informacije o ovom događaju od rukovodstva škole.

“Na poslu sam saznala za vijest o ovom događaju. Tresem se cijeli dan. Zašto roditelji nisu obaviješteni o ovom događaju”, samo je jedan od komentara roditelja.

U Viber grupama roditelja djece koja idu u školu “Georgi Stojkov Rakovski” roditelji traže odgovor od rukovodstva škole koje mjere su preuzeli, kako se zove taj dječak, da li dolazi u školu i da li je urađena psihološka procjena.

” Djeca nam dežuraju na ulasku u školu. Policajca nema nigdje u blizini. U školi se dešavaju vršnjačka nasilja, a rukovodstvo sve to gura pod tepih. Ta djeca i dalje idu u školu i možda je baš taj dječak jedan od njih”, napisala je jedna od majki.

Ko nam štiti djecu?

Neki od roditelja su uznemireni i tvrde da ih je rukovodstvo škole razočaralo.

Ističu da roditelji dovode i odvode djecu iz škole zbog bezbjednosti, te pitaju ko ih štiti dok su u školi.

“Dosta je poltrona, politike i šljama u školi “, naveo je jedan od roditelja.

Podsjećamo, učenik viših razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” u Banjaluci prijetio je danas đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gdje je učenik K.K. ubio devetoro đaka i radnika obezbjeđenja.

Direktorka ove škole, Ivana Ljubojević, danas je izjavila da je sve pod kontrolom, da je policija razgovarala s roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole.

“Srećom, nije napisan spisak, sve je preduzeto na vrijeme”, istakla je ona.

Izvor: Srpska info