Predložen pritvor za Gruzijca koji je osumnjičen za krađu dva miliona KM

17.05.2024. - Aktuelno

Nakon ispitivanja osumnjičenog Noe Tvalabeishvili (41) iz Gruzije tužilac je predložio pritvor zbog sumnje da je sa još tri osobe u dvorištu kuće u naselju Lauš od vlasnice mjenjačnice ukrao ukrao torbu s novcem u kojoj je bilo oko dva miliona KM. 

Kako su naveli iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, osumnjičeno lice je zajedno sa još tri NN lica, od neutvrđenog dana do dana 14. maja ove godine oko 16.22. časova, u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića u Banjaluci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru od oštećene J.Š. iz Banjaluke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i otuđili torbu s novcem u iznosu od oko dva miliona konvertibilnih maraka.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni sakriti ili uništiti dokaze, te zbog postojanja okolnosti koje upućuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri (3) do petnaest (15) godina, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti”, pojasnili su iz OJT Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Bijeljina.com