Trivić: U školama u kojima je utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama nastava se odvija nesmetano

01.06.2022.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture saopšteno je da su informisani o prijetećem imejlu, koji je primljen u ranim jutarnjim časovima, o postavljenim eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Kako kažu, direktori škola su kontaktirali policijske stanice Ministarstva unutrašnjih poslova u svojim jedinicama lokalnih samouprava, a u školama koje su pregledane utvrđeno je da je riječ o lažnim dojavama.

“Ministarstvo prosvjete i kulture je odmah informisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova o svim saznanjima i postupilo u skladu sa protokolima, a svi direktori osnovnih i srednjih škola su, u ranim jutarnjim časovima, informisani da se odgodi ulazak djece u školske prostorije do prijema odobrenja o bezbjednosti u školi, a nakon pregleda prostorija od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. U svim školama u kojima je utvrđeno da je u pitanju lažna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama nastava se odvija nesmetano“, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Banjaluka.com/Foto:Banjaluka.com