Djeci podijeljeno 100 pari skija i 100 kaciga

23.01.2024. - Aktuelno

Na Jahorini je danas podijeljeno 100 pari skija i 100 kaciga povodom Svjetskog dana skijanja, a u Olimpijskom centru ističu da je sve to kako bi djeca sticala zdrave navike, a manje vremena provodila uz telefone, kompjutere, televizore.

jahorina

Podjela je obavljena u okviru akcije “Hiljadu skija za našu d‌jecu” i “Hiljadu kaciga za našu djecu” koju je pokrenuo direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić radi promocije zdravih životnih navika i podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom.

Ljevnaić je rekao novinarima da su do danas podijelili više od 850 skija i da se akcija samo simbolično zove “Hiljadu skija za našu djecu” jer želi da svako dijete dobije skije i kacigu.

On je istakao da će skija biti dokle se djeca javljaju, a cilj akcije i jeste da djecu preko skijanja vrate prirodi kako bi sticali zdrave navike.

Prema njegovim riječima, akcijom žele da skrenu pažnju na bezbjednosti na stazi i da djeca prije skijanja poštuju 10 FIS pravila, da se ponašaju u skladu sa njima jer skijanje kao sport nosi određene rizike.

“Mi kao Olimpijski centar radimo na prevenciji da se povrede ne dešavaju”, dodao je Ljevnaić.On je napomenuo da se akcija nadovezuje na akciju “Budi dete Jahorine” u okviru koje podijele 4.500 ski-pasova za djecu iz opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

“Skijanje nije privilegija samo onima koji imaju novac, jer svi znamo da je skijanje skupo. Zato kao društveno odgovorni ljudi podstičemo nešto što je zdravo za decu, delimo skije, kacige, ski-pasove. Želimo da skijanje bude približno ljudima koji žive u našem okruženju i da deca što više koriste svoju planinu”, istakao je Ljevnaić.Ljevanić je rekao da želi izgraditi kamp koji bi bio prepoznatljiv na Jahorini gdje bi smještaj za mališane bio 10 KM.

Izvor: Nezavisne / Foto: Srna