Prva dama Srbije najavila rekonstrukciju porodilišta u Banjaluci

23.02.2024. - Aktuelno

Prva dama Srbije došla je u Banjaluku. Prvo se posvetila najmlađima, posebno onima koji tek treba da dođu na svijet, a tokom posjete UKC-u uručila je inkubator i, kao znak pažnje, poklone je dala i za bebu.

porodilište

Najavila je rekonstrukciju i modernizaciju banjalučkog porodilišta. Na tome su zahvalni u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

“Ima li značajnije, važnije, postoji li značajnije i važnije mjesto od mjesta gdje se rađa novi život? Renoviranje porodilišta, koje zaista izgleda lijepo i sada, će biti još jedan iskorak ka savremenom pristupu važnom dijelu medicine kao što je porođaj“, rekla je supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Tamara Vučić.

“Uz pomoć Srbije opremili ovdje jednu od najboljih, najljepših poliklinika za djecu sa kabinetima i bankom humanog mlijeka“, rekao je generali direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

Prva dama Srbije našla je vremena i za Daun sindrom centar. Tamo su je dočekali pjesmom, igrom ali i hranom. Kuvala je i Tamara Vučić

“Toliko vas ispune nekom lijepom emocijom. U momentu kada sam ja ovdje ušla otpjevali su mi jednu lijepu pjesmu, ne možete da opišete tu emociju, zaista“, rekla je prva dama Srbije Tamara Vučić.

Gošći iz Srbije su ovom prilikom članovi Daun sindrom centra poklonili prvu međunarodnu zbirku pjesama koje su pisale osobe sa Daun sindromom, a posebno za nju izveli su i pozorišnu predstavu.

Izvor: ATV