Putevi u srpskim opštinama nisu prioritet za održavanje?

06.11.2023. - Aktuelno

Regionalni put koji povezuje Drvar i Glamoč je u katastrofalnom stanju, pun rupa, vode i kamenja, a u Upravi za ceste Livanjskog kantona su rekli da u održavanju puteva na ovom području “postoje prioriteti i dinamika”.

makadam

“U svakom poslu postoje prioriteti – šta se održava, kako i kojim dinamikom. Ne mogu vam iz prve ruke reći o čemu se radi”, rekao je direktor Uprave za ceste Livanjskog kantona Ivan Madunić upitan da prokomentariše tešku situaciju u koju su dovedeni srpski povratnici jer je snažno nevrijeme, ali i neredovno održavanje, dovelo do lošeg stanja regionalnog puta koji povezuje Drvar i Glamoč.

Opštine Drvar i Istočni Drvar godinama unazad apeluju i skreću pažnju na veoma loše održavanje regionalnog puta koji povezuje ove dvije lokalne zajednice, a koji je dobrim dijelom makadamski.

Jedan od mještana sela Rore, koje se nalazi na području opštine Glamoč, istakao je da je putem do Glamoča gotovo nemoguće stići, jer je pun rupa, vode i kamenja.

Drvar je opština u Federaciji BiH /FBiH/, koja je makadamskim putem povezana sa Glamočom i Istočnim Drvarom, što je višedecenijski problem na koji svi ćute, a asfaltiranje bi olakšalo život povratnika i podstaklo povratak i ostanak na vjekovnim ognjištima.

Izvor: Bl portal