Podgorica postala “grad duhova”

23.06.2024. - Aktuelno

Jedan od najtoplijih gradova u Evropi trenutno je Podgorica, a juče je u 17 sati izmjereno skoro 40 stepeni. Na ulici se skoro niko nije mogao sresti, kao u “gradu duhova”.

Da budemo precizni živa na termometru pokazala je 37.7, stoga su ulice glavog grada Crne Gore ovog vikenda skoro potpuno prazne, kao i bašte popularnih kafića. Napolje izlazi samo onaj ko mora.

“Takva je Podgorica, oduvijek je tokom juna, jula i avgusta pakleno, ali ipak čini mi se da je u posljednjih par godina nekako još toplije. Vidim da to pokazuju i zvanična mjerenja. Kad sam bio mlađi, bilo je vrućina ali se moglo bar disati, sada nema vazduha. Ja iskoristim rano ujutru da malo izađem napolje i prošetam, inaće i noći su jako teške, bez klime se ne može zaspati”, kaže za “RINU” Milivoje Radulović iz Podgorice.

Veliki broj građana Crne Gore vikend tradicionalno koristi kako bi otišli do primorja i okupali se. Mada, taj ugođaj kvare ogromne gužve u saobraćaju.

“U kom god pravcu da krenete očekuju vas ogromne gužve iako još uvijek nije ni jek sezone. Kilometarske kolone su svaki dan kod tunela Sozina, a zbog radova put do Boke Kotorske preko Budve duplo je duži nego inače”, kaže Ivan Vuksanović iz glavnog grada Crne Gore.

Ni građani sa sjevera Crne Gore sudeći po posljednjim mjerenjima više nisu pošteđeni velikih vrućina.

Juče su u Beranama i Pljevljima izmjerene veće temperature nego na primorju.

Izvor: Agencije