Svi komentarišu nestanak Ane Volš, a Ilinka Dujović nestala prije mjesec dana (Foto) | Bijeljina.com

Svi komentarišu nestanak Ane Volš, a Ilinka Dujović nestala prije mjesec dana (Foto)

12.01.2023.

 

Od nestanka 24-godišnje Ilinke Dujović iz Priboja prošlo je više od mjesec dana. Za njom aktivno traga otac, čijoj se potrazi priključuju dobrovoljci.

Njegova nada da će ćerku pronaći ne blijedi, a njegova sudbina potresa i one koji ga ne poznaju.

Jedna od stanovnica grada iz kog je ova mlada djevojka nestala, drugi put, u potresnom obraćanju javnosti zatražila je pomoć. U redovima koji slijede osvrnula se i na slučaj koji je proteklih dana uznemirio mnoge.

Ističući kako se nad sudbinom nestale Ane Volš očajava, istakla je da slučaj njene sugrađanke pada u zaborav. Navodeći da želi da se i Ana Volš pronađe, da bude zdrava i spasena, ocijenila je da nisu svi jednaki.

U nastavku prenosimo njene riječi.

“Priboj. Znate onaj grad na Limu gdje žive najbolji ljudi, gde je čovek čoveku brat? Tu su mi korijeni, otac, brat, rodbina i prijatelji. Tu mi je ostalo pola srca, misli su mi često tamo. Pratim sve što se u mom gradu dešava i teška priča porodice Dujović me mnogo potresa. Danas je trideset i prvi dan kako im je nestala kćerka Ilinka, djevojka od dvadeset i neku godinu, lijepa kao anđeo. Ne znam je lično, ali sam čula samo reči hvale za nju po Priboju. Mnogo voli životinje, pogotovo pse. Ko voli pse, kome su psi prijatelji, ne može biti loš čovjek. Psi dobrim ljudima prilaze, od loših bježe.

Te djevojke nema. Kažu da je imala psihičkih problema (ja ne znam i ne tvrdim), još jednom je odlazila, ali je na sreću brzo nađena. Otišla je opet. Ko zna šta je kvrcnulo u toj mladoj glavi, da ode, bez da nekom kaže, nekom se ne povjeri. Nikom ne sudimo, jer život svakom svašta može da donese. Pomozimo, samo pomozimo.

Otac je traži svaki dan, obilazi brda i šume iznad Priboja, napuštene kuće i skrovišta. Ide uz Lim i niz Lim, traži svoje dijete. Uz njega su najbliži, par prijatelja i neki dobri ljudi sa velikim srcem. Svaki dan ide u nadi da će je naći živu i zdravu. Negdje sakrivenu, ali živu. Čitam njegove apele za pomoć od države, medija, novinara, raznih udruženja i ništa. Ovom čovjeku se ne pomaže. O nestaloj Srpkinji u Americi danas sam vidjela oko pedesetak naslova, svaki dnevnik je o vestima za nju, svi komentarišu taj slučaj. Daj bože da Anu u Americi nađu živu i zdravu, da se vrati svojoj djeci, kući, dođe u Beograd.

Ali ne mogu a da se ne zapitam,gde je Ilinka Dujović, devojka iz Priboja, po tim portalima, medijima, vijestima, novinama? Gde je njena slika, očev očaj i molba za pomoć, gde je Srbija za za to dijete? Zar njen život nije vrijedan? Zašto je Srbiji neko važan, a neko ne? Zašto se ne pomogne ocu da svoju kćerku nađe, kako god? Zašto se njegova muka i potraga ne prati i izvještava. Njegova tuga, nada, ljutnja, strepnja gdje je?

Zašto se za neke diže na noge cela država, a za neke ne??? Mnogo boli što nismo svi isto tretirani. Baš”, stoji u objavi.

Izvor:Telegraf/Foto: CICA CVIJOVIC UTVIC/FACEBOOK/SCREENSHOT, Instagram.com/anawalshe, Facebook/Priboj Online