Evo kada možemo očekivati snijeg

09.11.2023. - Aktuelno

Za vikend u Srpskoj nas očekuje oblačno i kišovito vrijeme, a na planinama će padati i slab snijeg, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

snijeg

Danas preovladavaju nešto stabilnije vremenske prilike, ali narednih dana se očekuje jače naoblačenje, što će donijeti kišu i pljuskove širom zemlje. 

Povremeno su mogući i jači udari vjetra. Minimalne temperature vazduha će biti između tri i osam stepeni celzija, a na jugu do 12. 

Najviša dnevna temperatura će se kretati uglavnom između deset i 16 stepeni celzija.

Za vikend je najavljeno pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, praćeno pljuskovima širom zemlje. Jači pljuskovi će biti zabilježeni na jugu zemlje. Na planinama će padati i slab snijeg.

U subotu je najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam stepeni celzija, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i deset stepeni celzijusa, a na jugu do 15.

Za nedjelju su najavljene još niže temperature i još hladnije vrijeme, jer će se minimalna jutarnja temperatura zraka kretati između nula i četiri stepena celzija, dok će najviša temperatura zraka biti između šest i 12 stepeni celzija, na jugu do 15.

Od ponedjeljka, 13. novembra očekuje se prestanak padavina, a tokom dana doći će do postepenog razvedravanja.

Međutim, nestabilno vrijeme se očekuje skoro do kraja mjeseca, a u periodu od 17. do 20. novembra moguć je snijeg u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima BiH.

Izvor: Glas Srpske