U kom slučaju se potraga za tijelom male Danke može obustaviti?

09.04.2024. - Aktuelno

Pet dana je prošlo od kada je Srbiju pogodila vijest da je Danka Ilić (2) ubijena u Banjskom polju, a njeno tijelo i dalje nije pronađeno.

Iznenadna smrt brata ubice djevojčice, D. D, koji je priznao da je pomogao bratu da se riješi tijela, mogla bi da utiče na istragu, pošto je bio jedna od tri ključne osobe koje mogu da pomognu u potrazi za tijelom Danke.

Iako su osumnjičeni u potpunosti priznali zločin koji su počinili, jedno je i dalje misterija – gdje i kako je skriveno tijelo Danke. Policija i danas nastavlja sa pretraživanjem svih lokacija gdje bi moglo da bude tijelo ubijene djevojčice, a major policije Bojana Otović Pjanović ističe da ima više verzija zbog čega osumnjičeni ne žele da otkriju lokaciju tijela.

– Može biti da su saznali, raspitali šta nosi to tijelo, strah od svega toga i da zaista u ovom trenutku ne znaju, da su više puta premještali. A može biti i da su uradili još nešto monstruoznije sa tijelom djeteta. Kao majci i čovjeku mi je teško da kažem to što mislim da su uradili. Ne mogu da izgovorim to što mislim da su učinili – izjavila je Bojana Otović Pjanović.

“Želim da vjerujem da ćemo naći tijelo…”

Majorka policije ističe da želi zbog porodice ubijene Danke Ilić da se tijelo što prije pronađe, kako bi roditelji mogli da sahrane svoje dijete.

– Ne ide u prilog što prolazi dan za danom, ali najveća želja mi je da roditelji pronađu svoj mir – kaže major policije.

Istakla je i da osumnjičeni mogu da odgovaraju za teško ubistvo iako nema tijela, kao i da je prikupljeno dovoljno materijalnih dokaza.

Kada se obustavlja potraga

Otkrila je i u kom momentu će se potraga može biti obustavljena.

– Želim da vjerujem da ćemo naći tijelo. Kada budemo imati okolnosti da je besmisleno tražiti tijelo, svakim danom potrage i što duže traje, sve manje informacija iz tijela možemo dobiti, zbog samog procesa – rekla je Otović Pjanović i dodala:

– Ovo je zaista, nije normalno, prirodno… Ja nemam riječi za njihov postupak, svirepo je blaga riječ – rekla je.

S. J. i D. D, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. D.je pred tužiocem priznao zločin, dok se J. branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Izvor: ATV