U dvorište iz kog je nestala mala Danka stigao bager

28.03.2024. - Aktuelno

Kod mjesta gdje je dvogodišnja Danka Ilić nestala prije 47 sati u Banjskom polju kod Bora stigao je bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja.

Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo pregledaju šahtove i jame u pomenutom naselju. Sve to u cilju pronalaska materijalnih dokaza koji će pomoći u pronalasku Danke.

Uprkos obustavljanju terenske potrage za djevojčicom koja je nestala u utorak u 13 sati, policija i dalje pretražuje cijelo naselje.

– Pretražuje se sve opet. Policija ne odustaje u potrazi – kaže izvor “Blica”. Poslije 27 sati potrage u okolini Banjskog polja kod Bora, policija je juče popodne obustavila terensku pretragu za nestalom Dankom.

Policija obezbjeđuje mjesto nestanka

Kako javlja reporter pomenutog portala iz Bora, jedna ekipa policije stoji na oko 300 metara od kuće gdje je djevojčica nestala i ne dozvoljava prolaz nikome, dok se druga ekipa nalazi tačno ispred kuće i obezbjeđuje mjesto nestanka.

Pretužne scene, da ti se srce slomi”

Reporterka “Blica” je u Boru razgovarala sa jednim od komšija porodice nestale djevojčice.

– Kada je saznao da je devojčica nestala otac je neprekidno plakao dok je pretraživao šumu i dozivao ćerku. Pretužne scene, da ti se srce slomi. Svi se molimo da pronađu Danku! – rekao je za “Blic” uznemireni komšija.

Drugi komšija nam je rekao da je “Danka lijepa poput anđela i da je skoro naučila i da hoda”.

– Preslatka djevojčica, sigurno je uplašena, gde god da se nalazi – rekao je on.

Mještani sumnjaju da je oteta

Prema riječima mještana koji su u šoku zbog misterioznog nestanka Danke Ilić, mnogi sumnjaju da je djevojčica oteta, a posebno ih plaši činjenica da se, prema saopštenju MUP, djevojčica ne nalazi na ovom području.

Jasmina Stojadinović, žena iz Banjskog polja čija je kuća opremljena nadzornim kamerama koje su snimale ulicu u kojoj je nestala Danka Ilić (2), otkrila je za “Blic” da joj je na snimku jedna stvar sumnjiva.

Oglasio se MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da se ne objavljuju neprovjerene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe.

Kako je tekla terenska potraga za Dankom

Danki se svaki trag gubi od utorka oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Ona je nestala dok se igrala sa majkom i bratom, a nije nađena ni poslije dva dana potrage.

Policija je juče bila proširila potragu za Dankom ka naseljenom dijelu Banjskog Polja, u koju su se uključili i žandari sa dobrovoljcima.

Izvor: blic.rs / Foto: Milan Ilić/RIngier