Postoje tri pravca istrage o nestaloj Danki, a jedan se odnosi na majku

28.03.2024. - Aktuelno

S obzirom na to da je MUP obustavio pretragu terena, jer nakon višesatne potrage nije nađena nestala dvogodišnja Danka Ilić, istraga se sada kreće u tri pravca, pišu mediji.

Prvi pravac vodi ka, saznaje Blic, vještačenju telefona majke nestale djevojčice, Ivane Ilić, kojoj je juče policija uzela telefon i poslala ga na vještačenje.

Policija je to uradila u okviru šire istrage svih kontakata porodice nestale Danke Ilić i njihovih odnosa. Podaci iz telefona Dankine majke mogli bi da ukažu na nove detalje ili osobe od važnosti za slučaj.

Treba istaći da analiza telefona Dankine majke, kao i činjenica da su roditelji nestale Danke Ilić juče odvedeni u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerkice, ne znači da su osumnjičeni ili okrivljeni za bilo koje djelo.

Drugi pravac je detaljna provjera podataka sa baznih stanica mobilne telefonije u okolini Banjskog polja, kako bi se utvrdilo kretanje svih osoba koje su u kobno vrijeme u utorak bile u blizini mjesta na kojem je nestala Danka.

Ukrštanje ovih podataka sa iskazima svih osoba koje je policija saslušavala poslije nestanka djevojčice moglo bi da ukaže na eventualne nedosljednosti u izjavama i otvori nove mogućnosti u istrazi.

Treći pravac ide ka provjeravanju privatnih života i kontakata svih članova porodice. Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku djeteta – vrijeme kobnog događaja, kuda su se kretale prije nestanka, gdje se majka kretala poslije nastanka.

Izvor: B92 / Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić