Uspostavljena direktna aviolinija Beograd – Chicago

17.05.2023. - Aktuelno

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu, Christopher Hill, svečanim presjecanjem vrpce na aerodromu “Nikola Tesla”, rano jutros su zvanično otvorili prvi let nacionalne aviokompanije Air Srbija za Chicago.

“Ovo je važan i veliki dan za nas, ovdje ima mnogo novinara koji nisu ni rođeni kada je prestao da postoji let između Beograda i Chicaga prije 31. godinu. Danas je “Air Srbija” jedina kompanija u regionu kojom možete da letite u dva velika američka grada – New York i Chicago. Ne postoji ni bolja kompanija, ni bolji grad za vezu sa SAD. Ako pogledate vrijeme u koje polijeće avion, razumjet ćete da on stiže u Chicago u najbolje vrijeme – rekao je Vučić.

“Od Chicaga do Beograda leti se manje od 10 sati, a od Beograda do Chicaga nešto manje od 11 sati. To je nevjerovatna ušteda u vremenu, kada nema presjedanja, 8.000 kilometara pređete za tako kratko vrijeme – istakao je Vučić, i dodao da je let Chicago-Beograd popunjen sve do 3. juna, a da za let Beograd-Chicago ima još puno mjesta.

Uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Chicaga donijeti će mnoge pogodnosti kako Beogradu i Chicagu, tako i cijeloj regiji. Direktna aviolinija će olakšati putovanje i brojne bh. dijaspore, eliminirajući potrebu za presjedanjem ili dugim putovanjem.

Ova nova ruta će im olakšati posjete porodicama i prijateljima, jer će imati brži i praktičniji pristup putovanju.

 

Izvor:Una/Foto: Ex-Yu Aviation