Zatraženo da MUP RS informiše Odbor za bezbjednost NSRS

15.11.2023. - Aktuelno

Šef Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak zatražio je od MUP-a Srpske da u najkraćem roku informišu Odbor za bezbjednost NSRS o slučaju bjekstva osuđenika Ivice Miškovića (64) iz zgrade Osnovnog suda Banjaluka.

94.jpeg

Nakon toga, dodao je, ako to bude procjena Odbora za bezbjednost, potrebno je održati i zatvorenu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, gdje bi se narodnim poslanicima, bez prisustva javnosti, predstavili svi detalji slučaja.

Mišković je 7. novembra oko 14.30 sati pobjegao iz zgrade Osnovnog suda Banjaluka neposredno nakon što je u ovom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog obljube devetogodišnje unuke. Za Miškovićem je raspisana potjernica.

“Ovaj slučaj mora imati prioritet, a javnost mora znati da li je bilo propusta i, ako jeste, ko je za njih odgovoran. Već sedam dana MUP RS nije uspio da uhvati bjegunca, niti su na bilo koji način informisali javnost o toku potrage i mogućem kretanju ovog opasnog kriminalca”, istakao je Crnadak.

Naveo je da sve to posebno zabrinjava jer se radi o starijoj osobi, “sa ugrađenim vještačkim kukom koji se otežano kreće i koji je bijeg izveo usred dana u centru Banjaluke”.

“Seksualno zlostavljanje djece je jedno od krivičnih djela na koje je svako društvo najosjetljivije i nedopustiva je nonšalantnost i nedostatak odgovornosti kod svih nadležnih institucija u Republici Srpskoj po pitanju ovog slučaja”, ocijenio je Crnadak.

Izvor: Mondo