Ćorić i Drobnjak o izgradnji auto-puta Kuzmin-Rača-Bijeljina

29.02.2024. - Aktuelno

 

Predstavnici Јavnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske i Puteva Srbije razgovarali su u Bogradu o trenutnim i predstojećim aktivnostima na izgradnji auto-puta od Kuzmina do Rače, kao i u nastavku od Rače do Bijeljine, s posebnim naglaskom na izgrađeni most preko rijeke Save i privremeno uklapanje na postojeću putnu infrastrukturu, radi puštanja u upotrebu.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove preduzeća Slobodan Stanarević, te generalni direktor Puteva Srbiji Zoran Drobnjak i njegovi saradnici.

O ovoj temi biće riječi i naredne sedmice u Banjaluci, na sastanku predstavnika oba preduzeća i delegacije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, objaveno je na Instagram profilu Autoputeva Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o dosadašnjim aktivnostima na usklađivanju sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima u Republici Srpskoj i Srbiji, i to putem jednog TAG uređaja.

Predstavnici oba preduzeća saglasni su u ocjeni da bi tim korakom najviše olakšali korisnicima usluga, koji ne bi imali potrebu da kupuju dva uređaja, jer bi jednim plaćali putarinu i u Srpskoj i u Srbiji.

Izvor: Bl portal