Ubio Kršu iz straha, mislio da će on prvi pucati

12.06.2024. - Aktuelno

Za Nihada Sarajkića osumnjičenog za ubistvo Anela Krše postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora, a Dnevni Avaz objavljuje detalje izjave koju je Sarajkić dao tužiocima.

Naime, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi s Kršinom ženom – šerijatski vjenčani, a zbog prijetnji koje je dobivao dogovorili su se da se nađu i riješe probleme.

Kršo je s “suprugom” imao četvero djece, ali je njihov brak bio u krizi nakon što ga je ona prijavila za nasilje u obitelji, zbog čega je bio u pritvoru u Zenici, više od tri mjeseca.

Međutim, kada je Kršo saznao da je Sarajkić u vezi s njegovom “suprugom”, on mu je upućivao prijetnje. Prijetio je i nevjenčanoj supruzi.

U iskazu tužiocima, Sarajkić je priznao da je ubio Kršu. Kako je rekao, dogovorili su da se nađu na Vilsonovom šetalištu i riješe nesuglasice. Ali, kako je znao da je Kršo “problematičan”, ponio je pištolj da se “zaštiti”.

Kada su se našli na Vilsonovom šetalištu, sjeli su na klupu, a Kršo je zatim predložio Nihadu da kupe sok, što su i uradili.

“Otišli su do obližnje trgovine i opet se vratili na klupu. Međutim, rasprava je prerasla u brutalno ubojstvo”, prenosi “Avaz”.

Sarajkić je tužiocu rekao da je Kršu ubio iz straha. Tvrdi da je mislio da će on njega prvi upucati, jer je mislio da ima pištolj u torbici. Kada se Kršo, nakon rasprave uhvatio za torbicu, Sarajkić je počeo pucati jer je mislio da će izvući pištolj. Usmrtio ga je na licu mjesta.

Nije znao objasniti zašto je ispalio 16 metaka. Utvrđuje se koliko je metaka pogodilo Kršu. Naime, utvrđeno je da je Kršina nevjenčana supruga, nakon što joj je prijetio angažirala Sarajkića da joj postavio kamere u kući.

Podsjetimo , Kršo je ubijen u ponedjeljak oko 16.50 časova na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, a na licu mjesta je pronađeno 16 čahura, dok je tijelo ubijenog bilo neprepoznatljivo.

Izvor: avaz.ba / Foto: Screenshot/Dnevni avaz