Oglasila se UNA TV povodom novih američkih sankcija

18.06.2024. - Aktuelno

Nijedna odluka bilo koje institucije neće uticati na dalje prisustvo UNA TV na regionalnoj medijskoj sceni, kao ni na emitovanje programa, saopšteno je iz ove televizije nakon što su uvedene nove američke sankcije kompanijama i pojedincima.

UNA TV, dodaju, zajedno sa svojim timom vrhunskih profesionalaca, nastavlja sa sprovođenjem svojih poslovnih planova na regionalnom tržištu.

“Od Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država tražićemo obrazloženje nepravedne odluke koju su danas saopštili”, navodi se u saopštenju.Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam kompanija iz Srpske, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije “Kaldera” Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

Kako je navedeno, sankcionisana je mreža koju čine sedam subjekata – Infiniti internešenel grupa, “Prointer”, “Kaldera”, Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.SRNA

Izvor: Mondo