Tužilaštvo poziva građane da vrate legitimacije OBA

22.01.2024. - Aktuelno

Tužilaštvo BiH pozvalo je sve građane koji imaju službene legitimacije Obavještajno bezbjednosne agencije BiH da ih vrate, ili da se suoče s krivičnim posljedicama.

Responsive image

“S obzirom da je Tužilaštvo BiH u svom radu došlo do dokaza koji upućuju na nezakonitosti prilikom izdavanja službenih i počasnih službenih legitimacija OBA/ OSA BiH, pozivaju se svi građani koji nisu aktivni ili penzionisani zaposlenici ove agencije, da posjedovanje legitimacije prijave Tužilaštvu BiH, najkasnije do 5. februara 2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pozvali su i građane da prijave ako imaju saznanja o ovim aktivnostima, i to na službene telefone Tužilaštva BiH: 033/483-751 ili 033/483-411, putem imejla [email protected], kao i lično na adresu Kraljice Jelene 88, 71 000 Sarajevo.

Podsjećanja radi, prilikom istraga u predmetima povezanim s bivšim visokim zvaničnicima Suda BiH i OBA utvrđeno je da su legitimacije OBA dodijeljivane čak i osobama iz kriminalnog miljea.

Izvor: Nezavisne