Građani RS pozivima donirali oko milion KM za transportne inkubatore

27.12.2022. - Aktuelno

U Administrativnom centru Vlade RS sinoć je pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika održano donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Stanovnici RS su telefonskim pozivima do ponoći mogli dati svoj doprinos akciji koja za cilj ima obezbjeđivanje transportnih inkubatora porodilištima širom ovog entiteta, te tako omogućiti savremeni neonatalni transport.

– Ponosan sam na sve u vezi s humanitarnom akcijom “S ljubavlju hrabrim srcima”. Ovo je put koji traje već 13 godina, bez namjere da stane i s namjerom da prepozna nešto novo što treba da učinimo zajedno. Važno je da smo zajedno i da nas što više ima – napisao je Dodik na Twitteru, te dodao da je prikupljeno oko milion KM.

Kako je Dodik rekao, postoji namjera i da jedan inkubator bude doniran porodilištu u Federaciji BiH ukoliko bude sredstava. Inače, osim Dodika, donatorskoj večeri prisustvovala je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, premijer RS Radovan Višković, kao ministri u Vladi RS, Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Sergije, biskup banjalučki Franjo Komarica, kao i Darija Kisić, ministrica za brigu o porodici i demografiju Srbije.

 

izvor:Avaz/FOTO:TWITTER/Avaz