Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje početkom juna

30.05.2024. - Aktuelno

U Republici Srpskoj će prvog dana juna biti promjenljivo i uglavnom sunčano uz oblačne periode u većini krajeva, sem u Hercegovini gdje će biti prolazne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Tokom jutarnjih časova u subotu, 1. juna, će uz rijeke i po kotlinama biti magle, a u Hercegovini će biti vjetrovito, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 17, u višim predjelima od osam, a dnevna od 22 na jugu do 29 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 2. juna, biće nestabilno, ujutro i prije podne u većini krajeva preovladavaće sunčano vrijeme, dok će oblačnije biti na jugu, povremeno sa kišom i pljuskom praćenim grmljavinom.

Kasnije tokom dana oblačnost će se premještati ka sjeveru i zapadu, te se lokalno u ovim područjima očekuje kiša ili pljusak sa grmljavinom. Lokalno su moguće nepogode uz obilnije padavine, uglavnom na jugu, dok će u Hercegovini i dalje biti vjetrovito.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 12 do 17, u višim predjelima od devet, a dnevna od 23 na jugu i jugozapadu do 28 na sjeveru i sjeveroistoku, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 3. juna, i dalje će biti nestabilno i pretežno oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, već od jutra na jugu. U nastavku dana padavinska zona će se premještati dalje ka sjeveru i zapadu, te se u ovim mjestima očekuje kiša i pljuskovi praćeni grmljaivnom.

Lokalno su moguće nepogode – obilne padavine i grad ponegdje.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, u višim predjelima od osam, a dnevna od 20 na jugu i jugozapadu, do 26 na sjeveru i sjeveroistoku, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije