Policija vodi istragu

23.02.2024. - Aktuelno

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posjetila je OŠ “Vladislav Ribnikar”, nakon što je učenik 8. razreda unio nož u školu. Savjesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije, rekla je ministarka.

škola

Ministarka Đukić Dejanović je izjavila da nema nikakve opasnosti po učenike, da su svi bezbjedni i da su školski policajac, đaci koji su primijetili nož u rancu jednog učenika, kao i direktor, brzo reagovali, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

“Savjesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije. U cilju osiguranja bezbjednosti, uprava škola je obavijestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mjere za osiguranje bezbjednosti. Policija vodi istragu, a škola će u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mjere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osjećaj nesigurnosti”, rekla je ministarka.

Ona je naglasila da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama.

Ministarka Đukić Dejanović je dodala da se nastava u popodnevnoj smjeni uobičajeno realizuje.

Izvor: Agencije