Od danas zabrane u saobraćaju na području Srpske

06.01.2024. - Aktuelno

U drumskom saobraćaju na teritoriji Republike Srpske tokom obilježavanja božićnih praznika i 9. januara – Dana Republike, biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Responsive image

Prevoz eksplozivnih materija biće zabranjen od danas u 12.00 časova do sutra do ponoći, kao i 9. januara cijeli dan.

Naredbom koju je donio ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju 8. januara cijeli dan na području Banjaluke, saopšteno je iz MUP-a.

Ovaj režim zabrane važiće na dionicama magistralnih puteva: granični prelaz Rača (granica sa Srbijom) na području Bijeljine, Bijeljina – granica Srpske i Brčko distrikta, granica Srpske/distrikt Brčko-Šamac, Šamac-Modriča (Jakeš)-Šešlije-Johovac, granica Srpske i Federacije BiH u mjestu Jezero dva-Jakeš ,i Klašnice dva-Banjaluka dva, kao i na auto-putu “9. januar” na dionicama Banjaluka-Doboj (Johovac) i Gradiška-Banjaluka.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija za ovaj period.

Zabrana se ne odnosi na prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Izvor: ATV