Prijetili pištoljem i ukrali 110.000 KM

20.03.2024. - Aktuelno

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Živanu Glišiću (27) i Dušku Velimiroviću (25) iz Dvorova kod Bijeljine kojom su osuđeni na devet godina zatvora zbog dva razbojništva u kojima su ukrali oko 110.000 maraka.

Glišić je osuđen pravosnažno na pet, a Velimirović na četiri godine zatvora. Sekretar Vrhovnog suda Srpske Jelena Despotović kazala je da je presuda izrečena nakon što je odbijena žalbu Velimirovićevog branioca.

“Odbrana drugooptuženog se žalila na kaznu, ali je žalba odbijena kao neosnovana i potvrđena je prvostepena presuda Okružnog suda u Bijeljini”, rekla je Despotovićeva.

Prema optužnici Glišić i Velimirović su razbojništva počinili u selima Trnjaci i Brodac kod Bijeljine i to na Bogojavljenje 19. januara 2020. i 2021. godine. Kako je navedeno prvo su opljačkali braću Diku i Rajka M. u čiju kuću u Trnjacima su ušli nakon što su pokucali na vrata i rekli “policija”. Bili su maskirani, a po ulasku zaprijetili su pištoljem i pretresli kuću te ukrali 75 KM i novčanik. Drugo razbojništvo počinili su kada su upali u kuću starice Radinke T. u selu Brodac. Vezali su je selotejp trakom, a zatim ukrali 40.000 evra i nakit vrijedan 30.000 KM. Radilo se o ušteđevini koju je Radinka stekla radeći u Njemačkoj, a među nakitom je bilo više privjesaka s likom Isusa i Majke Marije. Kako je navedeno razbojnici su žrtvi prijetili da će joj ”sve pobiti” ako ih prijavi i prije bijega su tražili da se zakune kćerkom da neće zvati policiju.

Izvor: Glas srpske