Novogodišnja noć u Srpskoj biće topla i bez snijega

29.12.2023. - Aktuelno

Prvi dan u novoj 2024. godini u Republici Srpskoj biće kišovit – kiša će ujutro padati na jugu i zapadu, tokom dana će se premještati ka istoku a do večeri se očekuje prestanak padavina uz svježije vrijeme, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Responsive image

Minimalna temperatura vazduha biće od ti do osam, u višim predjelima oko nule, a maksimalna od osam do 14, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.

U utorak, 2.januara nastavlja se toplo i promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Na jugu i zapadu ostaće oblačnije uz slabu kišu samo ponegdje.

Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu do devet, a maksimalna temperatura vazduha od 10 do 16, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Novogodišnja noć u Republici Srpskoj, će prema meteorološkim prognozama, biće topla i bez snijega.

U novogodišnjoj noći će u većini predjela biti bez padavina, osim na jugu i zapadu gdje je moguća lokalna kiša, a pred jutro, 1. januara padavine će početi i ponegdje na sjeveru.

Jutro posljednjeg dana u ovoj godini će u dolinama rijeka i po kotlinama na istoku biti maglovito što se lokalno može zadržati i duže, dok će tokom dana biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Na jugu i zapadu moguća je slaba kiša.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan na istoku do pet, na jugu do sedam, a maksimalna temperatura od devet na istoku u mjestima sa maglom do 16 na sjeveroistoku i jugu, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih .

Sutra ujutro u dolinama rijeka i po kotlinama na istoku biće magla koja se lokalno može zadržati i duže tokom dana. Tokom dana će biti toplo i promjenljivo oblačno vrijeme uz smjenu sunčanih perioda i povremene, slabe kiše.

Slaba kiša će padati na jugu i zapadu, a tokom dana povremenih padavina će biti i ponegdje na sjeveru. Minimalna temperatura vazduha biće od nule do pet, na jugu do sedam, a maksimalna temperatura vazduha od devet na istoku do 15 na sjeveru i jugu, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srpska info