Najmanje se pričalo o onom što zanima radnike (Foto)

21.02.2024. - Aktuelno

Ispred upravne zgrade Rudnika i termoelektrane (RiTE) Ugljevik održan je jednočasovni štrajk sindikalne organizacije radnika zbog potpisanog ugovora o koncesiji nalazišta uglja Istok 2. Zaposleni su od uprave očekivali odgovore na suštinska pitanja, ali se najmanje pričalo o onome što njih zanima.

Responsive image

Radnici su se okupili jer su zabrinuti za opstanak preduzeća i egzistenciju svojih porodica.

Međutim, protest je otišao u drugi plan poslije izjava sadašnjeg direktora RiTE Ugljevik Dike Cvijetinovića i izvršnog direktora za poslove proizvodnje i električne energije i razvoj termoelektrane Milutina Tasovca.

Podsjećamo da je Tasovac izviždan tokom govora, dok je Cvijetinović najmanje, skoro pa nikako, pričao o koncesiji, a najviše se bavio kritikovanjem prethodnog rukovodstva RiTE, te hvalospjevima o sebi u posljednjih nešto više od godinu dana, koliko traje njegovo rukovođenje ovim javnim preduzećem.

“Skoro svakodnevno razgovaramo sa Ministarstvom energetike i rudarstva i Elektroprivredom, kao i još nekim višim instancama, kako bi obezbijedili nove investicije za Termoelektranu. U prošloj godini smo već dosta toga riješili, što u prethodnih četiri-pet godina nije urađeno. Vlada RS i resorno ministarstvo će odlučivati u vezi sa koncesijom”, rekao je Cvijetinović na skupu.

Protesti koji su održani zbog koncesije, otišli su tako u drugi plan, i ostali su pod sjenkom ponovnog prepucavanja.

Na izjave Dike Cvijetinovića reagovao je i bivši direktor Čedo Stojanović, a kako nezvanično saznajemo ni Tasovac se nije slagao sa izjavama sadašnjeg direktora Cvijetinovića.

“Cvijetinović želi da abolira sebe i svoje saradnike za sve što jesu ili nisu uradili u ovih godinu i dva mjeseca od kako je preduzeće u njihovim rukama. Ali, današnje stanje u RiTE Ugljevik, kojim od kraja 2022. godine upravlja Cvijetinović zajedno sa saradnicima, umnogome je posljedica upravo njegovih poteza”, izjavio je juče Čedo Stojanović.

Izvor/Foto: Info Bijeljina