“Vidjeće svog Boga kad ostane sama”

25.04.2024. - Aktuelno

Željko J. (35) optužen je da je mjesecima proganjao N.D. u Rogatici, slao joj poruke, pratio i uhodio čak i kada je bila sa momkom.

Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Višegradu.

Optužnicom se Željku J. stavlja na teret da je od decembra 2021. godine do 15.05.2022. godine uporno pratio i uhodio N.D., s njom direktno i preko trećih lica nastojao uspostaviti neželjeni kontakt.

“Slao joj je poruke putem telefona i društvenih mreža, pozivao je, na ulici joj u prolazu iz auta dobacivao i provocirao”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, putem društvenih mreža slao poruke i bratu oštećene N.D., iako je znao da ona ne želi kontakt sa njim.

On je bio uporan pa je 15. maja 2022. godine, dok je djevojka bila u društvu sa svojim momkom P.D. i šetala u Rogatici, zaustavio se pored njih autom, otvorio prozor i rekao P.D. da će mu poslati unutrašnju kontrolu MUP-a Republike Srpske.

“Opsovao mu je i majku, dok je oštećenoj N.D. rekao da će kad tad ostati sama i ‘vidjeti svog Boga kad ostane sama’, nakon čega je nastavio kretanje ulicom. Okrenuo se vozilom i opet krenuo u njihovom pravcu”, navodi se u optužnici..

Zatim su se N.D. i P.D. sklonili u drugu ulicu dok nije prošao autom.

“To je kod N.D. izazvao osjećaj uznemirenosti, tjeskobe i straha za vlastitu sigurnost i sigurnost njoj bliskih osoba”, dodaje se u optužnici.

Izvor: Nezavisne