Zašto je Kejt Midlton odlučila da prizna da ima rak? (Video)

25.03.2024. - Aktuelno

Kejt Midlotn je pokazala veliku hrabrost na djelu, priznavši da se bori sa rakom i pružajući podršku svim osobama koje prolaze kroz slične zdravstvene probleme.

Kejt Midlton je željela da spriječi pojavu novih teorija, te se direktno obratila cijeloj naciji i priznala da se bori sa karcinomom. Uprkos istini koja je otkrivena, gotovo svakog dana pojavi se neka nova spekulacija u koje više niko, čini se, ne vjeruje. Međutim, društvena mreža “Iks”, i tim koji stoji na njenom čelu zajedno sa vlasnikom Ilonom Maskom našli su se na udaru miliona ljudi, koji se pitaju kako je moguće da dopuštaju frapantne objave o princezi od Velsa, bez ikakvih provjera i dokaza.

Kejtin emotivni video snimak na kojem sjedi na klupi u parku i govori svijetu o svojoj dijagnozi dirnuo je srca nacije i trebalo je da okonča višemjesečna mahnita spekulisanja o njenom zdravlju.

Međutim, nova teorija zavjere je tu – određeni korisnici “Iks” mreže tvrde da je snimak urađen uz pomoću vještačke inteligencije, a kao razlog navode da se Kejtin prugasti džemper “nastavlja na klupi”, kao i da njen blistavi vjerenički prsten “nakratko nestaje“.

Sa druge strane, Linda Iacarino, izvršna direktorka mreže “Iks”, pružila je javno podršku Kejt nakon njenog saopštenja u petak uveče. Njen zahtjev za privatnošću, da zaštiti svoju djecu i dozvoli joj da ide naprijed (bez beskrajnih spekulacija) izgleda kao razuman zahtjev za poštovanje, napisala je i dodala da je bilo veoma hrabro snimiti takav video.

Ipak, neki su ostali užareni od bijesa zbog Lindinog tvita i nazvali su je licemjerom. Bivši novinar Bi-Bi-Sija Sajmon Mekoj rekao je:

“Vaša platforma je korišćena za promovisanje teorija zavjere – i još gore. Vaše licemjerje je zapanjujuće.“

Bivši šef Tvitera za Veliku Britaniju i Еvropu Brus Dejsli rekao je za “Sandej Tajms” da je “ozbiljnije pitanje” kako algoritmi mreže “Iks” promovišu nepouzdani sadržaj.

“Primjetno je moćniji otkako je stigao Ilon Mask. Zapravo, Maska nije briga. Pokazao je da ne razmišlja o posljedicama bilo čega što uradi“, rekao je.

Još prije dvije sedmice odlučila da kaže istinu

Princezina bliska prijateljica je rekla da je svoju poruku o borbi protiv raka napisala “sama, vrlo brzo”. Na ovakav potez se odlučila jer je htjela da stane na put svim teorijama zavjere u želji da što više zaštiti svoju djecu od dodatnog pritiska.

Naime, kako se navodi, planski je video objavljen u petak. Urednica “Sun-a” Viktorija Njutn je otkrila da se vrijeme namjerno poklopilo sa posljednjim danom u školi Lambruk u Berkširu prije uskršnjih raspusta za Kejtino troje djece, princa Džordža (10), osmogodišnju princezu Šarlot i princa Luisa (5).

“U stvari, koliko sam razumjela, princeza je donijela odluku prije dvije nedjelje da će dati ovu javnu izjavu. Za nju kao majku, prioritet je bila zaštita to troje djece. Nije željela da idu u školu, jer bi ih ispitivali mnogo više nego što jesu. Već su bili ‘na meti’ u školi, tako da je njen plan bio da sačeka posljednji dan prije raspusta“, saopšteno je.

Kejt je u izjavi navela da je iz pomoć muža objasnila situaciju svojoj djeci Džordžu, Šarlot i Luisu, nakon što su pretrpjeli “ogroman šok” zbog njene dijagnoze. Naime, rekla da im je “da joj je dobro i da je svakim danom sve jača“ i da se “fokusira na stvari koje će joj pomoći da ozdravi“.

U televizijskom obraćanju buduća kraljica je otkrila da joj je dijagnostikovan rak nakon uspješne operacije abdomena u januaru i da su joj ljekari savjetovali da se podvrgne preventivnoj hemoterapiji. Kako su istakli sa dvora, princ i princeza od Velsa su “ekstremno dirnuti“ toplinom i podrškom javnosti nakon Kejtinog saopštenja o raku.

Izvor: ATV