Profesor iz Kneževa optužen za polnu zloupotrebu učenice

18.03.2024. - Aktuelno

Osnovni sud u Kotor Varoši zakazao je početak suđenja Zoranu Mitroviću (56), profesoru Srednjoškolskog centra ”Jovan Dučić” u Kneževu, koji je u septembru prošle godine uhapšen zbog sumnje da je grlio i ljubio 16-godišnju učenicu škole.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Mitrović su na teret stavljena čak četiri krivična djela polne zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

”Ročište za izjašnjenje o krivici održano je 22. februara i predmet je nakon toga upućen postupajućem sudiji koji je početak glavnog pretresa zakazao za 22. april”, rekao je za ATV predsjednik Osnovnog suda u Kotor Varoši Nikola Aničić.

Optuženi profesor će se braniti sa slobode budući da je sud ranije odbio prijedlog tužilaštva za produženjem mjere pritvora, u kojem se Mitrović nalazio od sredine septembra do 8. decembra. Tada je protiv njega potvrđena optužnica, a umjesto pritvora sud je optuženom izrekao mjere zabrane.

Detalje optužnice u tužilaštvu ne žele da otkrivaju radi zaštite maloljetne žrtve, prenosi ATV.

Podsjetimo, Mitrović je uhapšen nakon što ga je jedna od žrtava prijavila policiji. Ona se policiji obratila nakon što je što je mobilnim telefonom snimila profesora kako je neprimjereno dodiruje. Snimak je predala policiji i Mitrović je ubrzo uhapšen i pritvoren.

Po školi se nakon toga pričalo da to nije bio usamljen slučaj, te da je više učenica bilo izloženo Mitrovićevom seksualnom zlostavljanju.

Ukoliko se dokaže krivica Mitroviću prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor: ATV