Za dva dana uhapšen dva puta

12.02.2024. - Aktuelno

Prijedorčanin A.S. uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je u dva dana napao i udario jednu osobu i pijan narušavao javni red i mir. 

Responsive image

Naime, juče je nadležnoj policijskoj stanici oko 12,55 časova prijavljeno je da je u ulici Blagoje Parovića u Banjaluci, jedno lice fizički napadnuto od strane nepoznatog muškog lica, koje mu je zadalo više udaraca pesnicom u predjelu glave. 

“Oštećenom licu ukazana je ljekarska pomoć od strane radnika Službe hitne medicinske pomoći Banjaluka. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice A.S. koje je lišeno slobode i podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,81 g/kg alkohola u organizmu”, rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka. 

Takođe, dan ranije, oko 13,30 časova, u ulici Kralja Petra I Karađorđevića u Banjaluci, policajci su uhapsili A.S. iz Prijedora, zbog počinjenih prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru i člana 52. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske. 

“Navedeno lice se u vidno alkoholisanom stanju kretalo kolovoznom trakom, kojom prilikom je galamilo i bezobzirno se ponašalo. Lice A.S. je podvrgnuto ispitivanju alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,76 g/kg alkohola u organizmu”, navode iz policiji. 

O navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Banjaluka.com