Zoriću potvrđena kazna od 27 godina robije za svirepo ubistvo

03.04.2024. - Aktuelno

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Žarko Zorić (40) iz Prijedora osuđen na 27 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44), te podmetanja požara u njenom stanu čime je pokušao da prikrije zločin.

Prvostepenu presudu mu je izrekao Okružni sud u Prijedoru nakon što je Zorić priznao krivicu te je osuđen za teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Zločin se dogodio 20. januara u stanu žrtve u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru. Kako se navodi u presudi Zorić je nakon krađe svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predjelu glave, vrata i ruku. Žrtva se pokušala zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj. 

Dalje je navedeno da za žrtva ležala trpeći bolove, Zorić uzeo truleks krpu i ugurao joj u grlo, uslijed čega je došlo do nasilnog ugušenja.

Prema presudi Zorić je nakon toga prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela. 

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana te otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski „Bolero” gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

Izvor: Glas Srpske