Saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano

07.06.2024. - Aktuelno

Saobraćaj se jutros, uz povoljne uslove za vožnju na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru saobraćaj je zbog radova potpuno obustavljen.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Povremenih obustava saobraćaja zbog bušačko-minerskih radova biće na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta, do 10. jula, biće zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale.

Zbog radova miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” do 8. jula biće privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik, Malezijski put, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova aktuelne su polučasovne obustave saobraćaja, uz desetominutna propuštanja. Svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom treba da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, a u suprotnom smjeru Brčko-Cerik obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na regionalnom putu Razboj–Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, koja se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti Šepak.

Izvor: Agencije