Potvrđeno iz Osnovnog suda: Tatiću produžen pritvor

05.08.2022.

Dejanu Tatiću iz Banjaluke, koji je 4. jula ove godine napao ženu na igralištu u Ulici Branka Popovića u Lazarevu u prisustvu velikog broja djece i roditelja, produžen je pritvor, potvrđeno je portalu Banjaluka.com iz Osnovnog suda.

Kako su kazali iz banjalučkog Osnovnog suda, uvažen je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka  i  prema osumnjičenom 5. avgusta doneseno je rješenje kojim se produžava pritvor određen rješenjem sudije za prethodni postupak ovog suda od 07. jula ove godine.

“Pritvor po rješenju od 05.08.2022. godine traje dva mjeseca od isteka pritvora po rješenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci od 07.07.2022. godine, te može da traje najduže do 05.10.2022. godine do 19:35 časova. Ako za vrijeme na koje je određen pritvor ne bude potvrđena optužnica, pritvor će se ukinuti i osumnjičeni pustiti na slobodu”, pojasnili su u Sudu i dodali da se pritvor produžava na osnovu člana 197.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Podsjećamo, Tatiću je uhapšen je prije mjesec dana nakon što je pretukao djevojku ispred zgrade u Ulici Branka Popovića, te zbog prijetnji koje je uputio stanarima koji su pokušali da ga spriječe.

Stanovnici ZEV-a u dijelu Ulice Branka Popovića ponovo su se obraćali nadležnim institucijama jer, kako kažu, smatraju da bi im bezbjednost bila ugrožena ako Dejan Tatić izađe iz pritvora.

Banjaluka.com