Konačno spajanje ugostiteljstva i turizma

21.03.2024. - Aktuelno

Danas je u prostorijama Turističke organizacije Republike Srpske, potpisan Memorandum o saradnji između JU Turističke organizacije Republike Srpske i Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeca RS“.

Memorandum o saradnji potpisali su direktor JU Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević i predsjednik Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske- Horeka RS Dalibor Šajić.

Cilj ovog memoranduma je ostvarivanje interesa potpisnika kroz zajedničko formulisanje, predlaganje i zagovaranje zajedničkih analiza, inicijativa, preporuka, prijedloga i stavova sa i prema relevantnim akterima u pravcu unapređenja sektora turizma i ugostiteljstva u Republici Srpskoj kao i sva ostala pitanja od zajedničkog interesa koji definišu potpisnici.

Jedan od zajedničkih ciljeva potpisnika memoranduma će biti i permamentno unapređenje poslovnog ambijenta u turističko ugostiteljskom sektoru u Republici Srpskoj, u smislu poboljšanja uslova rada, smanjenja sive ekonomije te promovisanja obrazovnih zanimanja od interesa za ovaj sektor.

Potpisivanjem ovog memoranduma otvaramo mogućnost dugoročnog partnerstva između JU Turističke organizacije Republike Srpske i Horeka udruženja što omogućuje planiranje i implementaciju dugoročnih strategija razvoja, promocije turizma i ugostsiteljstva, a u skladu sa strategijom razvoja turizma Republike Srpske.

Banjaluka.com